Buclete (broșuri)

Imprimarea și producerea pliantelor

Pliant – tip de produs imprimat, caracteristic publicității poligrafice, care are o asemănare exterioară cu cea a broșurii, dar de obicei este de structură mai complexă și are un design bine elaborat. Reprezintă foi fixate la margină sau o foaie de hîrtie îndoită în două sau mai multe pliuri, pe ambele părți ale căruia sunt plasate informații grafice sau text. În mod tradițional, pliantele se produc pe hîrtie A4 sau mai mică (publicațiile publicitare tipărite pe format A4 și mai mare se numesc prospecte).

Este necesar să deosebim pliantul de foi volante și broșuri, deoarece foaia volantă este considerată material imprimat fără îndoituri (pliuri). Sub broșură se înțelege o publicație non-periodică care cuprinde două elemente principale: un bloc și o copertă de hîrtie și fixate împreună prin coaserea cu o clamă sau cu ață.

Pliantele sunt distribuite clienților în unitățile comerciale, la expoziții și se comandă pentru distribuirea ulterioară prin poștă. Elaborarea și crearea unui pliant, precum și designul lui – acestea sunt momentele-cheie ale celei sarcini, a cărei îndeplinire calitativă afectează misiunea ocomenzii însăși. Înainte de a purcede la producerea pliantelor, este necesar să se țină cont de specificul percepției informațiilor de către diferite grupuri de consumatori de produse sau servicii. În orice caz, materialul trebuie prezentat pe scurt, accesibil, iar poligrafia trebuie să fie cît mai posibil de clară.

Pliantele publicitare – cea mai bună investiție pentru afacerea dvs.

Pliantele în industria tipografică au deja un fel de schemă de producere. În special, „scheletul” lor arată astfel: informații utile, ilustrații efective, fotografii, tabele simplificate și structurate și, în mod obligator date de contact, astfel ca clientul să vă poată contacta pe viitor.

În ceea ce privește dimensiunile, cel mai des se utilizează pliante de format 210 x 297 mm (A4 cu două falduri). Adesea, acest format este numit Eurobooklet, el este convenabil pentru expedierea prin poștă, deoarece încape cu ușurință într-un plic, de asemenea este potrivit pentru orice promoție sau expoziție. De asemenea, imprimarea pliantelor se realizează în format A3 cu un singur fald  (un astfel de produs se numește foaie volantă). Este posibilă pliarea „acordeon” sau pot fi realizate alte cerințe. Totul depinde de doleanțele individuale ale clientului.